Имам подобен проблем и на моята 156 1.6 тс. От газоразпределние едва ли ще е. Предишната ми Алфа 146 преди моята намеса беше объркано зацепването с един зъб и нямаше такива проблеми - палеше от раз при всякакви температури единствено беше малко по ленива до към 2000 - 2500 об.мин. Вървеше и без проблем с 200. 146 цата си беше с старата система Бош, което ме навежда на мисълта че проблема е изцяло в новата система на Бош. Проверявал съм 156 цата - темепратура на водата отчетена от таблото и от ЕКУ то една и съща. Температура на вхоящия въздух също е близка до реалната. От ламбда сондата не може да е - при стартирането на двигателя тя не оказва влияние. Остава дебитомера, но колегата казва че го е сменял...
Известие
Collapse
No announcement yet.
при 70градуса върви като самолет при90 започва да се мъчи.156 1.8 тс
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщениеАбе то може ама,като е студена колата си върви,какво общо има между температура и ремък.Освен като е богата горивната смес да не оказва толкова волияние,а след като обеднее(т.е. като загрее колата) вече тогава си казва болката.Не се заяждам,просто логически някак не ми се връзва.Дайте повечко инфо
Също може да се дължи и на пропуск на въздух след дебитомера но това е свързано с неравномерна работа на празен ход.156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщениеКогато е студена колата върви с по богати смеси защото двигателя е студен и за това върви нормално но като загрее двигателя минава в нормален режим и сместа вече е каквато трябва да и спира да върви. Това съм го виждал на друга кола една година беше ходене по мъките и накрая се оказа разлика един зъб в зацепването само че беше 8в
Също може да се дължи и на пропуск на въздух след дебитомера но това е свързано с неравномерна работа на празен ход.
върви с 200 но иначе е ленива
Comment
-
Първоначално публикувано от fastedy Покажи съобщениекарал съм кола с кофти зацепване но тя неможеше да откине с повече от 100.моята по магистрата
върви с 200 но иначе е ленива156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщениеЗависи с колко е сгрешена центровката на алфата може да не е със зъб шайбите на валовете са рздвижни.
П.С. Не винаги където има пети е гаранция на правилно зацепване. Ако кол. вал не е точно на ГМТ пак се осира положението.
Зацепвал съм бая Твин Спаркове вече и имам случай да объркам зацепване. Слагам петите, глася на ГМТ и докато опъна ремъка, едно друго и той кол. вал мръднал.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеСамо едната е раздвижна ама то е достатъчно.156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщениеИ двете са раздвижни на изпускателния обаче е много малко около 1ммDiscover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеАаа нещо се бъркаш. Аз съм я махал и си влиза точно в шпонката и няма никакъв луфт. Може да си виждал износено колело с изял се шпонков канал и за това да ти се струва раздвижна, но не е.156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщениеДругия път пак провери дали е плътна в шпонката защото мърда и не на една на 3 коли съм го мърдал и се мърда.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеАаа нещо се бъркаш. Аз съм я махал и си влиза точно в шпонката и няма никакъв луфт. Може да си виждал износено колело с изял се шпонков канал и за това да ти се струва раздвижна, но не е.156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
И аз от 1 месец имам някакъв проблем подобен на колегата.Сменил съм всичко с изключение на бобините!Колата при подаване на газ бучи все едно съм махнал въздушния филтър,някакси празно и набира тромаво.Интересното е че от време на време се оправя,случва се един два дни да върви добре и да работи много тихо и в следващият момент да се разбучи пак и да забие муцуната!И идната седмица ще посети вантотрейд защото се съмнявам в пробив след дебитомера някъде или някоя свещ ако е изпуснала.Предишният път 2 от свещите им се беще отлепила керамиката от метала и се въртяха и компресията си изхвърчаше през тях няправо.Сега са 8бр. НЖК и се съмнявам да е от тях но ще видиме.Може и някоя бобина да е щото на празен ход рязко като е подам газ и заглъхва и прекъсва в ниските.НО майсторите ще си кажатАлфа Ромео 156 1,8TS/ГИ EasyGas
Comment
-
ебаси мамата половината целата кола сте сменили почвам да се плаша щото и мойта са е в бокса докато не зема свещои и нее сигорно дали само товаsigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.
И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
Ramstein - Benzin
https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY
Comment
Comment